Vruchtbaarheid koeien verhogen met CAL24

Home / Vruchtbaarheid koeien verhogen met CAL24

Ook problemen met de opstart van nieuwmelkte koeien? Regelmatig treedt er een calcium tekort op bij koeien die zich begeven in de periode rondom het afkalven. Hierdoor is de opstart van verse koeien minder vlot dan normaal. De calciumbolussen van CAL24 verhoogd de vruchtbaarheid van nieuwmelkte koeien.

Verminderde vruchtbaarheid door calcium te kort

Voldoende calcium is belangrijk voor de afgifte van hormonen, enzymen en spiercontractie. Door een mindere spiercontractie gaan koeien sneller liggen. Ook het slotgat en de uier functioneren minder door het calciumgebrek. Hierdoor kan de melk gaan lekker, waardoor er bacteriën vrij komen. De periode van afkalven verloopt ook minder vlot. De baarmoeder heeft niet voldoende kracht om te knijpen en blijft na het afkalven te lang open staan. Viezigheden en bacteriën dringen zo snel binnen in de koe, met als gevolg een verminderde vruchtbaarheid of baarmoederontsteking. Dit probleem zorgt ervoor dat nieuwmelkte koeien eerst behandelt moeten worden, waardoor de opstart minder snel is dan gewenst.

Calciumbolussen van CAL24

De calciumbolussen van GENEX CAL24 kunnen deze problemen tegengaan. De bolussen bevatten 100 gram calcium, waarbij 80 gram de behoefte is. Zo kunnen de bolussen de koe voor 24 uur aan calcium voorzien. Het is een behandeling die bestaat uit twee bolussen, die tegelijkertijd toegediend kunnen worden. Dit betekent dat verse- of nieuwmelkte koeien niet nog een keer behandeld hoeven worden. De calciumaanvulling in de bolussen voorkomt op deze manier de kans op een mindere vruchtbaarheid of baarmoederontsteking.

Ervaringen van melkveehouders over CAL24

Meerdere melkveehouders deelden hun ervaringen over CAL24 met ons. Zo zei Henk Zemmelink uit Lemerlerveld: “Nadat ik me nogmaals heb uit laten leggen waarom juist oudere dieren gevoeliger zijn voor (sub)klinische melkziekte, was ik overtuigd. Vanaf 3e kalfs koeien werkt het PTH minder snel, waardoor die koeien, direct na het kalven ondersteuning in de calciumvoorziening nodig hebben. Mijn indruk is dat de koeien vlotter zijn, sneller opschonen en daarmee een betere opstart krijgen. Ik overweeg zelfs om bij 2e kalfs dieren, die iets royaler in conditie zijn, ook de 2 bolussen toe te dienen rondom het afkalven. Al met al is CAL24 zeker een aanrader als je op ‘safe’ wilt gaan”.


Cal24

DOWNLOAD CAL24™ PRODUCTINFORMATIEBLAD

Benieuwd naar de bewezen resultaten van CAL24? Download dan het productinformatieblad voor meer informatie.

Vruchtbaarheid koeien: ervaar de werking van CAL24

Ervaar zelf een betere vruchtbaarheid en vlotte opstart van uw nieuwmelkte koeien door onze bolussen online te bestellen via onderstaand formulier.

BESTELFORMULIER

Vul onderstaand formulier in om de bolussen van CAL24 te bestellen.
Heb je vragen of wil je meer informatie over het product? Neem contact met ons op via: 06-22789974 of CAL24@kiservicesalland.nl