Melkziekte koe: zo voorkom je het

Home / Melkziekte koe: zo voorkom je het

Melkziekte koe: zo voorkom je het

Melkziekte komt regelmatig bij koeien voor in de periode rondom het afkalven. In deze periode komt de melkproductie van de koe op gang en heeft ze hiervoor een grote hoeveelheid aan calcium nodig. Vaak is dit niet het geval en treedt er melkziekte op. Dit calcium tekort kan voorkomen worden met de calciumbolussen van GENEX CAL24.

Gevolg van melkziekte

Als de koe de calciumstofwisseling onvoldoende draait, daalt het calciumniveau in het bloed. Zo ontstaat er melkziekte bij de koe. Deze ziekte heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid en voeropname. Hierdoor is de opstart veel minder dan gewenst.

Melkziekte koe: symptomen

Er bestaan drie soorten melkziekte: klinische melkziekte, subklinische melkziekte en slepende melkziekte. De symptomen van klinische melkziekte kun je herkennen aan een verminderde eetlust, koude oren, een lage lichaamstemperatuur en het niet willen opstaan. Subklinische melkziekte komt vaker voor dan klinische melkziekte. De symptomen van subklinische melkziekte zijn daarentegen minder herkenbaar. Van buitenaf is er op het eerste gezicht weinig aan de koe te merken. Toch ontstaan er problemen als mastitis, baarmoederontsteking en het aan de nageboorte blijven staan. Deze problemen kunnen veel schade bij de koeien oprichten. De derde variant is slepende melkziekte. Deze ziekte is totaal iets anders dan de andere varianten. Hier gaat het om een stofwisselingsziekte die optreedt door een energietekort.

DE BEHANDELING TEGEN MELKZIEKTE

Melkziekte kan alleen worden voorkomen door de stofwisseling van calcium op gang te houden na het afkalven. GENEX CAL24 biedt hiervoor dé oplossing. De bolussen van CAL24 zijn eenvoudig toe te dienen na het afkalven en voorziet de koe voor 24 uur aan calcium. De behandeling bestaat uit een eenmalige toediening van twee bolussen, die tegelijkertijd toegediend kunnen worden. Dat betekent dat de koe maar één keer behandeld hoeft te worden. De calciumbolussen zijn voorzien van twee natuurlijke bronnen aan calcium: één voor een snelle opname en één voor een langdurige opname. Tevens zijn de bolussen voorzien van het GMP+ certificaat.

DOWNLOAD CAL24™ PRODUCTINFORMATIEBLAD

Nieuwsgierig geworden naar de werking van CAL24™?  Download hier het productinformatieblad van CAL24™

CAL24 BOLUSSEN BESTELLEN

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze onafhankelijke adviseurs of bestel de bolussen online via onderstaand formulier.

BESTELFORMULIER

Vul onderstaand formulier in om de bolussen van CAL24 te bestellen.
Heb je vragen of wil je meer informatie over het product? Neem contact met ons op via: 06-22789974 of CAL24@kiservicesalland.nl