Calcium bolussen voor koeien

Home / Calciumbolussen voor koeien

Voorkom een preventief calciumgebrek met de calciumbolussen van CAL24. Regelmatig treedt er melkziekte op bij koeien die zich in de periode bevinden rondom het afkalven. Bij het afkalven heeft een koe veel calcium nodig voor de opstart van de melkproductie. In deze periode is de calcium behoefte 3 a 4 keer zo groot als tijdens de droogstand. De calciumbolussen van CAL24 beidt hier de oplossing voor met slechts één behandeling.

Calcium te kort bij koeien

Doordat na het afkalven de melkproductie van een koe gaat werken, haalt de koe het calcium uit haar bloed. Deze voorraad moet vervolgens weer aangevuld worden met calcium uit de botten, maar dat duurt een tijdje. In deze tussentijd heeft de koe dus een acuut calcium te kort. Calcium is voor koeien van groot belang bij onder andere een goede werking van de spieren, zenuwen, de baarmoeder en het hart. Een calcium tekort heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid en voeropname. Hierdoor is ook de opstart veel minder dan gewenst.

Calciumbolussen: eenmalige toediening

GENEX CAL24 biedt hiervoor een eenvoudige oplossing. Om subklinische melkziekte te voorkomen beschikken wij over unieke CAL24 bolussen. Slechts één behandeling van de calciumbolussen voorkomt (sub)klinische melkziekte, ofwel een calcium gebrek. De behandeling bestaat uit het toedienen van twee bolussen: één voor een snelle opname en één voor langdurige opname en voorziet de koe voor 24 uur aan calcium.

Drie verschillende soorten calcium

Er zitten drie soorten calcium in het RumiLife® CAL24™. De eerste soort is calciumchloride. Deze snelwerkende calciumsoort wordt onmiddellijk opgenomen. Daarnaast zit er calciumcarbonaat in wat werkt met een gemiddelde snelheid. Ook zit er calmin in het product, wat zorgt voor een langdurige afgifte van calcium in het systeem van de koe. Al deze soorten calcium komen uit natuurlijke bronnen. Daarnaast bevat de calciumbolus vitamine D3 en magnesium. Magnesium is nodig voor het activeren van het Parathormoon. Dit hormoon (ook wel PTH genoemd) zorgt voor de calciummobilisatie vanuit de botten en de darmen. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de Ca- Fosfor huishouding van de koe.

 

Calciumbolussen bestellen

Nieuwsgierig geworden naar de calciumbolussen van GENEX CAL24? Download hier het productinformatieblad voor indrukwekkende resultaten.

DOWNLOAD CAL24™ PRODUCTINFORMATIEBLAD

Nieuwsgierig geworden naar de werking van CAL24™?  Download hier het productinformatieblad van CAL24™

CAL24 BOLUSSEN BESTELLEN

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze onafhankelijke adviseurs of bestel de bolussen online via onderstaand formulier.

BESTELFORMULIER

Vul onderstaand formulier in om de bolussen van CAL24 te bestellen.
Heb je vragen of wil je meer informatie over het product? Neem contact met ons op via: 06-22789974 of CAL24@kiservicesalland.nl