RumiLife® CAL24™ Voorkomt melkziekte preventief

Behandeling CAL24™ bolus

€ 438,- per doos (24 behandelingen)

Home / Informatie over CAL24

Dit is waarom je voor CAL 24 kiest

Na het afkalven van een koe treedt er regelmatig melkziekte op, ofwel een gebrek aan calcium.  Melkziekte heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid, weerstand en voeropname, waardoor de opstart veel minder is dan gewenst. In deze periode heeft de koe een acuut calcium tekort. Om subklinische melkziekte voor te zijn beschikken wij over de unieke CAL24 bolussen. Deze zijn eenvoudig toe te dienen na het afkalven en voorziet de koe voor 24 uur aan calcium. Deze bolussen bevatten samen 100 gram Ca, waarbij 80 gram de behoefte is.

Eenmalige toediening

Rumilife CAL24™ bestaat uit twee bolussen, die tegelijkertijd toegediend kunnen worden. Dit betekent dat verse koeien niet nog een keer behandeld hoeven te worden. De bolus van CAL24™ bestaat uit één behandeling. De bolus is voorzien zijn van twee natuurlijke bronnen van calcium; één voor een snelle opname en één voor langdurige opname. CAL24 wordt met succes gebruikt op biologische melkveebedrijven en bedrijven met Fleckvieh & Jersey koeien.

Download CAL24™ Productinformatieblad

Nieuwsgierig geworden naar de werking van CAL24™?  Download hier het productinformatieblad van CAL24™

Drie soorten calcium

Er zitten drie soorten calcium in het RumiLife® CAL24™. Deze komen allemaal uit natuurlijke bronnen. Het eerste soort is calciumchloride. Deze snelwerkende calciumsoort wordt onmiddellijk opgenomen. Daarnaast zit er calciumcarbonaat in wat werkt met een gemiddelde snelheid. Ook zit er calmin in het product, wat zorgt voor een langdurige afgifte van calcium in het systeem van de koe. Ook bevat CAL24™; Magnesium (mg) en Vitamine D. Magnesium is nodig voor het activeren van het Parathormoon. Dit hormoon (ook wel PTH genoemd) zorgt voor de calciummobilisatie vanuit de botten en de darmen. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de Ca- Fosfor huishouding van de koe.

Melkstal

CAL24: goed voor je koe, goed voor jou!

Dit is waarom je voor CAL24 kiest

Bestelformulier

Vul onderstaand formulier in om de bolussen van CAL24 te bestellen.
Heb je vragen of wil je meer informatie over het product? Neem contact met ons op via: 06-22789974 of CAL24@kiservicesalland.nl

  Veelgestelde vragen

  Heb je vragen over de CAL24 Bolussen? Hieronder vind je een overzicht van de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

  Bij afkalven heeft een koe veel calcium nodig voor de opstart van de melkproductie. De Calcium-behoefte is 3 a 4 keer zo groot als tijdens de droogstand. Het calcium wordt uit het bloed en de botten gehaald. Deze voorraad moet vervolgens weer aangevuld worden met calcium uit de botten en dat duurt een tijdje. In deze tussentijd heeft de koe dus een acuut calcium tekort. Calcium is van groot belang bij onder andere een goede werking van de spieren en zenuwen (denk ook aan baarmoeder, hart).

  De bolus voorziet de koe voor 24 uur van calcium.

  Dien twee bolussen (één verpakking) direct na elkaar toe rondom het afkalven.

  Gebruik het product gedurende de eerste tekenen van afkalven tot twee dagen na afkalven. RumiLife® CAL24™ kan tevens als aanvulling na een calcium infuus worden gebruikt; dien het product toe 2 tot 3 uur na geven van het infuus.

  Er zitten drie soorten Calcium in het RumiLife® CAL24™. De eerste soort is calciumchloride. Deze snelwerkende calciumsoort wordt onmiddellijk opgenomen. Daarnaast zit er calciumcarbonaat in wat werkt met een gemiddelde snelheid. Ook zit er calmin in het product, wat zorgt voor een langdurige afgifte van calcium in het systeem van de koe.

  Magnesium is nodig voor het activeren van het Parathormoon. Dit hormoon (ook wel PTH genoemd) zorgt voor de calciummobilisatie vanuit de botten en de darmen. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de Ca- Fosfor huishouding van de koe.

  Bij ‘liggende’ koeien is een Ca infuus nog steeds nodig. Als de koe na het toedienen van het infuus weer ‘fit’ gedrag vertoont kunnen de bolussen toegediend worden. Let op: het is niet toegestaan Cal24 toe te dienen tegelijker tijd met Vitamine D2!